12 rybek na wigilijnym stole
Te panie czekały na ten wieczór cały rok.Wielokrotnie wręcz prześcigały się by zagościć na naszym wigilijnym stole.Dzieli je wiele, ale łączy fakt, że kolor i styl ich sukienek nasuwa wręcz nieodparte skojarzenia. Jakie? Zobaczcie sami.
23.12.2008 | aktual.: 24.12.2008 11:43
Być może z pewnym przekąsem, ale bez cienia drwiny. Prezentujemy 12 rybek, na tradycyjny, polski wigilijny stół.
Tatiana Okupnik
Dorsz po rosyjsku.
Swoją nazwę zawdzięcza bardziej imieniu niż faktycznym powiązaniom z kuchnią rosyjską.
Nas urzekła przepiękną srebrną łuską, i równie pięknymi srebrnymi płetwami usznymi.
Wigilijna syrenka.
W myśl tradycji zapoczątkowanej przez dziennikarzy radiowej Trójki, w ramach najwyższej przyzwoitości należałoby w wigilijny wieczór uwolnić karpia.
Jednakże z racji tego, ze przyzwoitość nie jest naszą najlepszą stroną, nie dość, że karpia nie uwolnimy, to jeszcze pragniemy dokonać zbrodni na tradycji wigilijnej i symbolice narodowej (a przynajmniej symbolice stołecznej).
Prezentujemy danie wieczoru – wigilijna syrenka (nie, nie sarenka) – filet bez ości (dziewczyna zszamana) zobacz wszystkie wigilijne rybki...