CiekawostkiImbirówka

Imbirówka

Nalewka z dodatkiem imbiru ma swój niepowtarzalny smak i aromat. Przyrządzając trunek, pamiętajmy aby przyprawa nie była zwietrzała, a jeśli zdecydowaliśmy się przygotować trunek na bazie spirytusu, starajmy się, aby zawartość alkoholu nie przekraczała 75%.

Imbirówka

Obraz

*Składniki *

  • 10 dag świeżego imbiru
  • 3 cytryny (30 dag)
  • 10 dag cukru
  • 3 łyżki miodu
  • 0,75 l czystej wódki *Sposób przyrządzania: * Jeśli posiadamy świeży korzeń imbiru, należy zetrzeć go na tarce. Cytryny umyć i pokroić, a następnie zalać wódką, dodać cukier i miód Odstawić na 2 miesiące i uzbroić się w cierpliwość. Nalewkę przecedzić i rozlać do szczelnego naczynia. Przechowywać w chłodnym miejscu przez co najmniej 3 miesiące.
Źródło artykułu:WP Facet

Wybrane dla Ciebie

Komentarze (1)