Trwa ładowanie...
27-02-2016 10:23

Legendarny raper żywi się resztkami jedzenia z targu

d1ztdcm
d1ztdcm

Piotr Więcławski jest nie tylko współzałożycielem legendarnej grupy hip-hopowej Molesta, ale także świetnym kucharzem. Jego przygoda z kuchnią zaczęła się bardzo wcześnie, kiedy jego mama wyjechała z Polski, a młody Vienio musiał przejąć kulinarne obowiązki.

- Wcześniej gotowałem, niż nagrywałem płyty. Moja mama wyjechała kiedyś do Stanów. Zostawiła mi taki zeszycik i mówi: Piotruś, słuchaj, ja wyjeżdżam na rok, a tutaj jest taki zeszycik, gotuj sobie, bo wiem, że lubisz sobie pojeść - wspomina raper.

Vienio zaczynał od tradycyjnych zup, potem przyszła pora na coraz bardziej wyszukane potrawy. Nie wszyscy wiedzą, że raper od lat jest wegetarianinem oraz freeganinem. Chętnie żywi się tym, co wyrzucą sprzedawcy warzyw i owoców z targu, w pobliżu którego mieszka. Zobaczcie, co można przygotować z takich smakołyków.

d1ztdcm
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1ztdcm