2z7
Pałki miodowo-musztardowe
Ich sekret tkwi w słodko-ostrej, miodowo-musztardowej glazurze. Udka są soczyste, miękkie w środku i jednocześnie chrupiące i ładnie zarumienione na zewnątrz. Na cztery porcje należy przygotować 8 nóg/udek kurczaka, 125 ml płynnego miodu, 4 łyżki musztardy Dijon, 4 łyżki musztardy francuskiej, gruboziarnistej, 4 łyżki białego octu winnego, 2 łyżki oleju słonecznikowego, sól i pieprz. Ostrym nożem naciąć każde udko, tworząc 3 równoległe rozcięcia. Składniki na glazurę połączyć, a następnie polać nimi znajdujące się w misce udka. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozgrzać grill. Ułożyć udka i piec ok. 40 minut, raz po raz polewając glazurą.