Piwne historie
Dopiero kiedy ludzkoĆÄ wpadĆa na trop chmielu i jego wĆaĆciwoĆci â zarĂłwno smakowych, jak i leczniczych i konserwujÄ cych, zaczÄĆa siÄ epoka âprawdziwegoâ piwa.
A kiedy w miejsce surowych ziaren rĂłĆŒnych zbĂłĆŒ fermentacji poddawaÄ zaczÄto upraĆŒone ziarno jÄczmienia, piwo zaczÄĆo przypominaÄ wspĂłĆczesne. Jeszcze jednak z grubsza, nadal bowiem byĆo mÄtne i choÄ siÄ pieniĆo jak trzeba, to jednak gazu byĆo w nim â ze wspĂłĆczesnego punktu widzenia â tyle, co kot napĆakaĆ.
W koĆcu jednak piwo zaczÄĆo byÄ takie, jak trzeba â jasnozĆociste lub ciemnobrÄ zowe, zgazowane w stopniu zadowalajÄ cym wspĂłĆczesnego smakosza i dajÄ ce przy nalewaniu krĂłcej lub dĆuĆŒej siÄ utrzymujÄ cÄ sztywnÄ lub bardziej luĆșnÄ pianÄ.
Zobacz rĂłwnieĆŒ
* WĆadca orgazmĂłw (wow!) WĆadca orgazmĂłw (wow!)*
* Porno biznes szuka oczyszczenia Porno biznes szuka oczyszczenia*