Ania Bałon - rok po programie „Top Model”
Wp.pl: Aniu, wspomniałaś o diecie. Zdradzisz czytelnikom kilka sekretów ze swojego jadłospisu?
Anna Bałon: Przed udziałem w programie schudłam 24 kg. Do tej pory wiele osób pyta mnie, jak udało mi się to osiągnąć. Czasami nie zdajemy sobie sprawy, że pewne produkty spożywane w racjonalny sposób pozwolą nam pozbyć się nadliczbowych kilogramów.
Weźmy na przykład śniadanie. Wszyscy wiemy, że to najważniejszy posiłek dnia, ale czasami już o poranku wrzucamy w siebie totalne śmieci, które nie mają żadnej wartości. Ja codziennie na śniadanie przygotowuję sobie placek, który nie dość że jest smaczny, to daje energię na cały dzień.
Przepis jest bardzo prosty. Biorę trzy białka jaj, 30 gramów płatków owsianych, 20 gramów soczewicy, dodaję len mielony, otręby, zarodki pszenne, chili, imbir i zioła prowansalskie (lub też inne zioła do smaku). To wszystko mieszam ze sobą i smażę na patelni bez tłuszczu. Kilka minut na ogniu i gotowe!
Produkcja