Piwo z marihuaną
Polacy raczej niechętnie przyjmują eksperymentowanie ze smakiem piwa. Jednak w innych zakątkach świata składniki napoju bywają naprawdę szokujące. Francuzi produkują piwo na bazie wody morskiej, które ma wyczuwalny posmak ryb. Angielskie browary wypuszczają na rynek produkt z dodatkiem ostryg, a na Korsyce "aromatyzuje się" go mączką kasztanową. W Azji wytwarza się trunek z ryżu, natomiast w Ameryce Południowej - bananów. Belgowie bardzo lubią piwa z moszczem owocowym (wiśnie, poziomki, truskawki czy maliny). Jeden ze szwajcarskich browarów wywołał duże poruszenie prezentując napój z domieszką marihuany. W Stanach Zjednoczonych postanowiono połączyć dwa popularne letnie smakołyki - piwo i lody. Tak powstał deser o smaku sześciu najbardziej lubianych miejscowych piw.
Materiał powstał przy współpracy z Tyskimi Browarami Książęcymi.