Naturalne spalacze tłuszczu
Co jeść, by spalić tłuszcz
Do spalenia nadmiaru tkanki tłuszczowej niezbędna jest aktywność fizyczna, ale także odpowiednia dieta
Komórki tłuszczowe stanowią bardzo istotny składnik naszego organizmu - są budulcem mózgu, osłaniają narządy wewnętrzne i pomagają przyswajać cenne witaminy czy minerały.
Jednak czasami odkładamy ich zdecydowanie za dużo, szczególnie na brzuchu. Do spalenia nadmiaru tkanki tłuszczowej niezbędna jest aktywność fizyczna, ale także odpowiednia dieta, wzbogacona produktami, które przedstawiamy w tym artykule.
Komosa ryżowa
Ziarenka pochodzącej z Ameryki Południowej rośliny, zwanej w tamtym regionie quinoa, posiadają niski indeks glikemiczny, a dzięki wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (dwukrotnie większej niż np. w ziarnach pszenicy) skutecznie przyspieszają spalanie tkanki tłuszczowej.
Komosa jest również. bardzo bogatym źródłem pełnowartościowych białek, witamin z grupy B, a także błonnika, który reguluje pracę przewodu pokarmowego oraz powoduje, że po posiłku dłużej odczuwamy sytość.